O agenciji

Naslovna > O agenciji > Iz produkcije > Izbor za Ženu godine 2012.

Izbor za Ženu godine 2012.

Pod visokim pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH u organizaciji časopisa Zaposlena, održan je izbor za Ženu godine u hotelu The Regent Esplanade u Zagrebu.

Ovogodišnje kandidatkinje bile su: menadžerica Vedrana Likan, direktorica Abrakadabra integriranih komunikacija Manuela Šola, direktorica i osnivačiva Mikronis notebook centra Gordana Puhelek, vlasnica Torte i To Cáfea Martina Bračić, modna dizajnerica i poduzetnica Aleksandra Dojčinović, glumica Judita Franković, televizijska voditeljica Daniela Trbović i stručna suradnica u udruzi CESI Tajana Broz.

Žena godine prema izboru časopisa Zaposlena je Vedrana Likan, generalna direktorica tvrtke Colliers International Hrvatska, potpredsjednica Američke gospodarske komore u Hratskoj i predsjednica Savjeta za zelenu gradnju. Vedrana Likan angažirana je i na volonterskim i socijalno odgovornim programima u segmentu održivog razvoja i zelene ekonomije.

Već treću godinu izbor za Ženu godine podržao je Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH s predstojnicom mr. sc. Helenom Štimac Radin, a nastavila se i prošlogodišnja suradnja s Francuskim veleposlanstvom u Hrvatskoj. „Zadovoljstvo nam je što smo u mogućnosti podržati ovaj projekt, osobito zato jer je pitanje rodne ravnopravnosti važno pitanje aktualne francuske Vlade“, istaknula je Clelia Chevrier, Prva Savjetnica u Francuskom veleposlanstvu. Helena Štimac Radin, predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova naglasila je kako je Uredu važno da sudjeluje u ovakvom projektu koji doprinosi vidljivosti žena u hrvatskom društvu.  

Ana Gruden, glavna urednica časopisa Zaposlena zahvalila je mnogobrojnim partnerima na podršci te naglasila kako će časopis i dalje ustrajati na promoviranju žena uspješnih u svojim profesijama. 

Izbor za Ženu godine podržali su još i Erste Card Club, Arena Centar, te Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Tvrtka Beiersdorf, Poliklinika Imed, Terme Laško i Arena Centar.