O agenciji

Naslovna > O agenciji > Iz produkcije > Lucija Šerbedžija vratila osmijeh u Imedu!

Lucija Šerbedžija vratila osmijeh u Imedu!

Dok nije ostala bez gornje šestice, glumica Lucija Šerbedžija nije ni pomišljala na to što znači izgubiti zub i koliko taj gubitak može poremetiti statiku u ustima. Prema sva četiri kutnjaka se dotad odnosila maćehinski. I kad je jedan od njih pukao, nije bilo druge nego izvaditi ga. Mislila sam, daleko je otraga, ne vidi se da nedostaje, pa nisam ništa ni poduzimala da ga nadoknadim - sve dok nakon nekog vremena nisam primijetila da su mi se zubi na toj desnoj strani razmaknuli. Uz to, kad sam poželjela uljepšati prednje zube, saznala sam da ne možemo napraviti ništa dok ne popunimo tu rupu otraga - kaže Lucija Šerbedžija koju je mr. sc. Marko Krmpotić, voditelj implantološke ambulante zagrebačke poliklinike Imed, s nekoliko snažnih argumenata uvjerio da je za nju najbolje rješenje ugradnja implantata od titana. 

„Bilo me strah, priznajem. Bojala sam se boli,"željeza" u ustima, hoću Ii to osjećati kao strano tijelo i hoće li ga moj organizam odbaciti. No, ugradnja implantata ispala je bezbolnija od popravljanla zuba, jedino što sam nakon zahvata morala pojačati higijenu usne šupljine.

Glavni razlog zbog kojeg je glumica krenula zubaru - prednja četiri zuba koja je željela uljepšati – došao je na red tek kad je usadak srastao s kosti. Nisam ja bila nezadovoljna njima, no gledajući se na filmovima, primijetila sam da u mojim ustima nešto ne štima: Zbog toga sam se počela drugačije ponašati, pogotovo pred kamerama: kad bih se morala nasmijati, napravila bih to ustima, a ne zubima - kaže Lucija, kojoj su u Imedu napravili četiri bezmetalne krunice od prešane keramike.