O agenciji

Naslovna > O agenciji > Iz produkcije > Magazin Akademija dodijelio nagrade i priznanja najboljim vinarima i restoraterima

Magazin Akademija dodijelio nagrade i priznanja najboljim vinarima i restoraterima

12. prosinac 2012., Zagreb

U Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, uručene su nagrade i priznanja najboljim vinarima i restoraterima u Hrvatskoj, koje je po prvi puta dodjelio magazin Akademija.

Nagrade i priznanja uručili su suradnici Instituta za restorane i Vinskog instituta: Davor Butković, Franko Lukež, Zlatko Gall i Klaudio Jurčić. Dodjelu nagrada vodila je Barbara Kolar, a ta je večer ujedno je bila i prilika za druženje profesionalaca iz eno i gastro struke istaknuo je direktor Akademije, Darko Duilo.

Ministar-turizma Veljko Ostojić i Istarski župan Ivan Jakovcic

Ministar turizma Veljko Ostojić i Istarski župan Ivan Jakovčić

Posljednjih mjeseci Akademijin gastro i eno tim kritičara sustavno su ocjenjivali restorane i vina po cijeloj Hrvatskoj. U tome su zasigurno pomogli i glavni sponzori Jamnica i Citroen, koji su osigurali da stručni tim obiđe sve značajne točke. Njihova eno i gastro avantura je uspješno završila, a mi smo saznali koja su vina najbolje ocjenjena i koji su najbolji restorani u Hrvatskoj. Ovaj događaj, svojim dolaskom, podržali su i Ministar turizma g. Veljko Ostojić i Istarski župan g. Ivan Jakovčić.

Nagrade za životno djelo dobili su vinari: 

FRAN MILOŠ, IVICA MATOŠEVIĆ, GIANFRANCO KOZLOVIĆ i MORENO CORONICO. 

Nagrade za životno djelo Moreno Coronica, Gianfranco Kozlović, Ivica Matošević

Nagrade za životno djelo Moreno Coronica, Gianfranco Kozlović, Ivica Matošević

Dobitnici nagrada za vina su: 

VLADO KRAUTHAKER i VINA BELJE za najbolju GRAŠEVINU BERBE 2011.  Gospodin KRAUTHAKER za vino GRAŠEVINA KORIJA 2011 i VINA BELJE za VRHUNSKU GRAŠEVINU BERBE 2011.Vinarija SAINT HILLS  dobila je nagradu za najbolji plavac sa vinom DINGAČ 2008. Vinarija AGROPRODUKT za vino MEDEA MONTIRON kao najbolja SVJEŽA MALVAZIJA BERBE 2011. Vinarija BENVENUTI dobila je nagradu za najbolju odležalu malvaziju ANNO DOMINI 2009.

U kategoriji BEST BUY za vina čija vrijednost i dostupnost uvjerljivo premašuje njihovu cijenu VINA LAGUNA za KVALITETNU MALVAZIJU BERBE 2011 i CABERNET SAUVIGNON 2011. Gospodin TOMISLAV TOMAC za BIJELO VINO GODINE za vino ANFORA RAJNSKI RIZLING 2009. Vinarija MENENGHETI dobila je nagradu za CRVENO VINO GODINE za vino CRVENO 2009.

VINARIJA GODINE je KONCERN AGROKOR (VINARIJA BELJE I LAGUNA) - Glavne Agrokorove vinarije, Belje i Laguna, pokazale su značajan napredak te su učinile vrlo dobra vina masovno dostupnima.

Za NAJ DUĆAN-VINOTEKU nagrada odlazi DOBRIM VINIMA  

Lanac dućana Dobra vina uspostavio je sasvim nove, međunarodno visoke standarde u prodaji vina u Hrvatskoj.

Posebna nagrada za životno djelo restoranima odlazi u ruke Maria Čerhaka, restoran Marcellino i Sonje Perić, restoran Valsabbion. 

Nagradu za najbolji restoran i tri zvijezdice dobila je Danijela Kramarić, vlasnica restorana Plavi podrum. 

Zlatko Gall, Danijela Kramarić (Plavi podrum) i Franko Lukež

Zlatko Gall, Danijela Kramarić (Plavi podrum) i Franko Lukež