O agenciji

Naslovna > O agenciji > Iz produkcije > Ne okrećite leđa križobolji

Ne okrećite leđa križobolji

Povodom obilježavanja Svjetskog dana spondiloartritisa 29. travnja, predstavnici neprofitne udruge građana Hrvatska liga protiv reumatizma u suradnji s Klinikom za reumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC Sestre milosrdnice, koja je
Referentni centar za spondiloartritise Ministarstva zdravlja RH, najavili su akciju „Ne okrećite leđa križobolji“.

 

Ne okrećite leđa križobolji

 
Predsjednik Hrvatske lige protiv reumatizma, mr. sc. Frane Grubišić, dr. med. najavio je početak akcije koja se po prvi put održava u Hrvatskoj, a čiji je cilj podizanje svijesti građana ali i liječnika opće prakse o upalnoj križobolji, njezinim simptomima, posljedicama, ali i pravodobnom načinu liječenja.
 
Na konferenciji za novinare sudjelovao je i prof. dr. sc. Simeon Grazio, dr. med., v.d. predstojnik Klinike za reumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC-a Sestre milosrdnice, a koji je ujedno i dopredsjednik Hrvatske lige protiv reumatizma.
 
Na jedan od najčešćih medicinskih problema odrasle populacije upozorile su i prof. dr. sc. Đurđa Babić Naglić, dr. med., predsjednica Hrvatskog reumatološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora te prof. dr. sc. Jadranka Morović-Vergles, dr. med., koordinatorica Hrvatskog Nacionalnog odbora Desetljeće kostiju i zglobova 2010-2020.
 
Svojim dolaskom akciju su podržale i pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, prof. dr. sc. Mirna Šitum i pomoćnica sanacijskog upravitelja za kvalitetu zdravstvene zaštite Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, dr. sc. Vesnica Košec, dr. med.

Ne okrećite leđa križobolji